Dokiv – Portaler

Dokivs intranät effektiviserar kommunikationen och samarbetet i ditt företag. Vårt intranät skapar engagemang och delaktighet för dem som använder det. Dokiv innehåller innovativa funktioner och erbjuder nya möjligheter för medarbetarna. Vi har lyssnat på användare, redaktörer och administratörers efterfrågan och på så sätt utvecklat framtidens intranät.

* Från 67:-/mån per användare är en uträkning på startpaketet som kostar 795:-/mån.

banknote

Från 67:-/mån
per användare*

Ingen bindningstid!

kontakta oss för offert.

Urval av funktioner

chat-speech-bubbles

Effektiv kommunikation

Dokiv är ett intranät för effektivare arbetsflöden. Med vårt intranät kan du enkelt kommunicera internt och externt. Vi vill skapa effektiv och tydlig kommunikation för företag. Dokiv är lätt att hantera och har en klar struktur. Dokiv gör det enkelt att skapa, publicera och underhålla information.

community

Användarroller och grupper

Du styr enkelt vem som ska ta del av informationen genom användarroller och grupper. Detta gör att du kan skapa en vy för exempelvis kunder, återförsäljare, leverantörer, medarbetare eller medlemmar.

 

 

 

multiple-devices

Alla enheter

Dokiv kan kommas åt från alla typer av enheter och anpassas efter situationen. Systemet är byggt efter designmetoden mobile first, vilket innebär att du kan arbeta med det lika bra på en liten mobilskärm som på din surfplatta eller dator.

earth-planet-with-arrows-circle-around

Tillgängligt i hela världen

Dokiv är systemet som är tillgängligt oavsett vart du befinner dig. Den molnbaserade SaaS-plattformen ger en utmärkt tillgänglighet i alla enheter. Detta gör att du enkelt kan kommunicera med exempelvis återförsäljare, medarbetare och kunder i hela världen, helt utan begränsning.

 

screwdriver-and-wrench-crossed

Anpassat efter ditt företag

Vi erbjuder möjligheten att specialanpassa funktioner samt utseende efter era önskemål. Vi förstår att varje företag är unikt och därför hjälper vi dig att skräddarsy systemet efter ditt företags behov. Till ditt intranät kan du välja flera av våra tilläggsfunktioner – formulärtjänst, workflow, orderflöde, foto app, påminnelsetjänst, CRM, lösenordshållare, versionshantering, filhantering, produkthantering och integrationsmotor. Läs mer om våra tilläggsfunktioner HÄR

folded-newspaper

Nyhetsflöde

För att ge dig större nytta av ditt intranät kan du publicera de senaste nyheterna direkt så att alla behöriga kan se informationen. Det gör det enklare att hålla medarbetare, kunder, återförsäljare m.m. uppdaterade och bidrar till effektivare kommunikation.